Ficha personal - María Teresa González de la Rosa
María Teresa González de la Rosa
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Grupo de Investigación: Inmunonutrición e Inmunometabolismo
Departamento/Unidad: Bioquímica Médica y Biología Molecular e Inmunología
Situación profesional: Investigo (Personal Joven-PRTR)
Participa en los siguientes proyectos/ayudas en la US:
- Contrato con empresas (Arts. 68/83 LOU):
- Evaluación de las propiedades saludables de ingredientes alimenticios a base de insectos (5150/1030 - Investigador)
Cobertura de la base de datos de proyectos, véase aqui
Publicaciones:
Publicaciones en Revistas
De Miguel Albarreal, Antonio, Rivero Pino, Fernando, Márquez, Elvira, Grao Cruces, Elena, González, Mª Teresa, et. al.:Mediterranean Diet Combined with Regular Aerobic Exercise and Hemp Protein Supplementation Modulates Plasma Circulating Amino Acids and Improves the Health Status of Overweight Individuals. En: Nutrients. 2024. Vol. 16. Núm. 11. https://doi.org/10.3390/nu16111594
González, Mª Teresa, Montserrat de la Paz, Sergio, Rivero Pino, Fernando:
Production, characterisation, and biological properties of Tenebrio molitor-derived oligopeptides. En: Food Chemistry. 2024. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2024.139400
Villanueva Lazo, Alvaro, Rivero Pino, Fernando, Martín Rubio, María Esther, González, Mª Teresa, Montserrat de la Paz, Sergio, et. al.:
Identification of the Bioavailable Peptidome of Chia Protein Hydrolysate and the In Silico Evaluation of Its Antioxidant and ACE Inhibitory Potential. En: Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2024. Vol. 72. Pag. 3189-3199. https://doi.org/10.1021/acs.jafc.3c05331
Millán Linares, Mª Carmen, Rivero Pino, Fernando, González, Mª Teresa, Villanueva Lazo, Alvaro, Montserrat de la Paz, Sergio:
Identification, characterization, and molecular docking of immunomodulatory oligopeptides from bioavailable hempseed protein hydrolysates. En: Food Research International. 2024
Rivero Pino, Fernando, González, Mª Teresa, Montserrat de la Paz, Sergio:
Review/Reseña: Edible insects as source of biopeptides and their role in immunonutrition. En: Food & Function. 2024. https://doi.org/10.1039/D3FO03901C
Montserrat de la Paz, Sergio, De Miguel Albarreal, Antonio, González, Mª Teresa, Millán Linares, Mª Carmen, Rivero Pino, Fernando:
Protein-based nutritional strategies to manage the development of diabetes: Evidence and challenges on human studies. En: Food & Function. 2023. https://doi.org/10.1039/D3FO02466K
Vicerrectorado de Investigación. Universidad de Sevilla.
Pabellón de Brasil. Paseo de las Delicias s/n. Sevilla