Logotipo de Universidad de Sevilla
VICERRECTORADO DE INVESTIGACIÓN
Logotipo Andalucía Tech
Letras Universidad de Sevilla

Ficha personal - Celia Oliver Pozo


Celia Oliver Pozo
Email: Solicitar correo

Grupo de Investigación: Proyecto Sexia
Departamento/Unidad: Química Analítica
Situación profesional: Asistente Honorario

Participa en los siguientes proyectos/ayudas en la US:

  • Proyecto de investigación:
    • Evaluación de la degradación, movilidad y riesgo medioambiental de DEHP, NPE y LAS en suelo mediterráneo tratado con lodo de depuradora (269/PC08/1-04.1 - Contratado)

  • Contrato con empresas (Arts. 68/83 LOU):
    • Determinación de principios activos farmacológicos y evaluación de sus riesgos medioambientales en el parque nacional de Doñana y su entorno (OG-167/07 - Becario)

  • Ayuda a la investigación:
    • Incentivo al Grupo de Investigación FQM-344 (2011/FQM-344 - Investigador)
    • Incentivo al Grupo de Investigación FQM-344 (2010/FQM-344 - Investigador)
    • Ayuda a la Consolidación del Grupo de Investigación FQM-344 (2009/FQM-344 - Investigador)

Cobertura de la base de datos de proyectos, véase aqui


Publicaciones:

Publicaciones en Revistas
Oliver Pozo, Celia, Trypidis, Dimitrios, Aparicio López, Ramón, García González, Diego Luis, Aparicio Ruiz, Ramón:
Implementing Dynamic Headspace With SPME Sampling of Virgin Olive Oil Volatiles: Optimization, Quality Analytical Study, and Performance Testing. En: Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2019. 10.1021/acs.jafc.9b00477

Aparicio Ruiz, Ramón, Romero del Rio, Inmaculada, García González, Diego Luis, Oliver Pozo, Celia, Aparicio López, Ramón:
Soft-deodorization of virgin olive oil: Study of the changes of quality and chemical composition. En: Food Chemistry. 2017. Vol. 220. Pag. 42-50. http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.09.176

Ríos Reina, Rocío, Callejón Fernández, Raquel Mª, Oliver Pozo, Celia, Amigo Rubio, José Manuel, García González, Diego Luis:
ATR-FTIR as a potential tool for controlling high quality vinegar categories. En: Food Control. 2017. Vol. 78. Pag. 230-237. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2017.02.065

Aparicio Ruiz, Ramón, García González, Diego Luis, Oliver Pozo, Celia, Tena Pajuelo, Noelia, Morales Millán, Maria Teresa, et. al.:
Phenolic profile of virgin olive oils with and without sensory defects: Oils with non oxidative defects exhibit a considerable concentration of phenols. En: LWT-Food Science and Technology. 2016. Vol. 118. Pag. 299-307. 10.1002/ejlt.201400337

Romero del Rio, Inmaculada, Aparicio Ruiz, Ramón, Oliver Pozo, Celia, Aparicio López, Ramón, García González, Diego Luis:
Characterization of virgin olive oils with two kinds of "frostbitten olives" sensory defect. En: Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2016. Vol. 64. Núm. 27. Pag. 5590-5597. 10.1021/acs.jafc.6b02464

Oliver Pozo, Celia, Aparicio Ruiz, Ramón, Romero del Rio, Inmaculada, García González, Diego Luis:
Analysis of volatile markers for virgin olive oil aroma defects by SPME-GC/FID: Possible sources of incorrect data. En: Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2015. Vol. 63. Pag. 10477-10483. 10.1021/acs.jafc.5b03986

Aportaciones a Congresos
Ríos Reina, Rocío, Oliver Pozo, Celia, Amigo Rubio, José Manuel, Callejón Fernández, Raquel Mª, García González, Diego Luis:
Characterization of wine vinegars with protected designation of origin by ATR-FTIR spectroscopy. Poster en Congreso. Assuring the integrity of the food chain: Fighting food fraud. Prague, Czech Republic. 2016

Ríos Reina, Rocío, Oliver Pozo, Celia, Amigo Rubio, José Manuel, Callejón Fernández, Raquel Mª, García González, Diego Luis:
ATR-FTIR spectroscopy as a useful tool for characterizing wine vinegars with Protected Designation of Origin. Poster en Congreso. XXV Reunión Nacional de Espectroscopia (XXV RNE) - IX Congreso Ibérico de Espectroscopia (IX CIE). Alicante. 2016

García González, Diego Luis, Tena Pajuelo, Noelia, Oliver Pozo, Celia, Romero del Rio, Inmaculada, Morales Millán, Maria Teresa, et. al.:
Authentication of geographical provenance of virgin olive oil by means of targeted and non-targeted approaches. Ponencia en Jornada. Workshop ¿Geographic origin and authenticity of food products: from tools to legislation¿. , - Lisboa, Portugal. 2016

Romero del Rio, Inmaculada, Oliver Pozo, Celia, Tena Pajuelo, Noelia, Aparicio Ruiz, Ramón, García González, Diego Luis, et. al.:
Validated analytical approach for a reliable analysis of virgin olive oil volatile compounds. Poster en Congreso. 14th Euro Fed Lipid Congress. Gante (Bélgica). 2016

Romero del Rio, Inmaculada, Oliver Pozo, Celia, Tena Pajuelo, Noelia, Aparicio Ruiz, Ramón, Morales Millán, Maria Teresa, et. al.:
Authentication of virgin olive oil quality by a SPME-GCMS validated method. Poster en Congreso. 3rd Food Integrity Conference, ¿Assuring the integrity of the food chain: food authenticity research priorities and funding opportunities¿. Praga (República Checa). 2016

Oliver Pozo, Celia, Romero del Rio, Inmaculada, Tena Pajuelo, Noelia, Aparicio Ruiz, Ramón, Morales Millán, Maria Teresa, et. al.:
Developing Analytical Tools for Sensory Assessment: from Aroma to Flavour Compounds and Vive Versa. Ponencia en Congreso. 14 EuroFedLipid. Gante (Bélgica). 2016

Romero del Rio, Inmaculada, Oliver Pozo, Celia, Tena Pajuelo, Noelia, Aparicio Ruiz, Ramón, Morales Millán, Maria Teresa, et. al.:
Study of the chemical characteristics of Andalusian virgin olive oil PDOs. Poster en Congreso. II FoodIntegrity Conference 2015. Bilbao (España). 2015

Tena Pajuelo, Noelia, Romero del Rio, Inmaculada, Oliver Pozo, Celia, Aparicio Ruiz, Ramón, Aparicio López, Ramón, et. al.:
Geographical traceability of Andalusian Virgin Olive Oils PDO. Poster en Congreso. 13th EuroFedLipid Congress. : Florencia (Italia). 2015

Romero del Rio, Inmaculada, Oliver Pozo, Celia, Aparicio Ruiz, Ramón, Morales Millán, Maria Teresa, García González, Diego Luis:
Marker for the traceability of virgin olive oil sensory defects. Poster en Congreso. 12th EuroFedLipid Congress. Montpellier (Francia). 2014

Vicerrectorado de Investigación. Universidad de Sevilla. Pabellón de Brasil. Paseo de las Delicias s/n. Sevilla