Universidad de Sevilla

Vicerrectorado de Investigación

Ficha personal - Juan Francisco García Martín


Juan Francisco García Martín
Telefono: 954557183
Email: Solicitar correo
Perfil en ORCID: 0000-0002-4582-560X
Perfil en WOS: L-7372-2015
Perfil en Scopus: 23988561100

Grupo de Investigación: Obtencion de Biocombustibles
Departamento/Unidad: Ingeniería Química
Situación profesional: Profesor Titular de Universidad

Responsable de los siguientes proyectos/ayudas en la US:

  • Contrato con empresas (Arts. 68/83 LOU):
    • Medida del potencial de biometano y de la actividad metanogénica específica de diferentes tipos de residuos. (4679/1185)
    • Optimización de un equipo de filtración a presión para tres tipos de residuos (CDR. lodos EDAR, compost) (4925/1185)

Participa en los siguientes proyectos/ayudas en la US:

  • Proyecto de investigación:
    • Innovative technologies to monitor and reduce Non Exhaust Emissions, particles and microplastics of VEhicles and pavements to improve air quality and human health. (LIFE23-ENV-ES-LIFE NEEVE - Investigador)
    • Biomasa y residuos como precursores de la producción acoplada de hidrógeno y metano en el nuevo escenario de transición energética industrial (ALL-TO-GAS) (PLEC2022-009349 - Equipo de Investigación)
    • Factoría Digital para Pymes Industriales (0526_INDUPYMES_4_0_5_E - Investigador)
    • New Biofuel Production Technology to Recover Used Frying Oils and Power the Seville's Urban Bus Fleet. LIFE BIOSEVILLE (LIFE13 ENV/ES/001113 - Investigador)

  • Contrato con empresas (Arts. 68/83 LOU):
    • Valorización integral de residuos grasos induatriales (REINTEGRA) (4505/0580 - Investigador)
    • Economía circular aplicada a la producción eficiente de Biocombustible y Energía (3519/0580 - Equipo Trabajo (Solicitud))
    • Economía Circular aplicada a la producción eficiente de Biocombustibles y Bioenergía (4031/0580 - Equipo Trabajo (Solicitud))
    • Aprovechamiemto integral de residuos de naranjas dulces. Fase 1 (3270/0580 - Equipo Trabajo (Solicitud))
    • La fracción flavonoides de residuos de naranjas dulces (3325/0580 - Equipo Trabajo (Solicitud))
    • Estudio de la calidad nutricional del aceite ecológico y de las partes comestibles de gallina ecológica frente a los no ecológicos (3331/0580 - Equipo Trabajo (Solicitud))

  • Actividades de Transferencia de Conocimiento:
    • Desarrollo de un vehículo logístico de reparto de última milla mediante un sistema autónomo inteligente de emisiones cero e integrado con una red de microhubs urbanos (PYC20 RE 081 US - Equipo de Investigación)

  • Ayuda a la investigación:
    • Incentivo al Grupo de Investigación AGR-155 (2019/AGR-155 - Investigador)
    • Incentivo al Grupo de Investigación AGR-155 (2017/AGR-155 - Investigador)

Cobertura de la base de datos de proyectos, véase aqui


Publicaciones:

Libros
García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente:
Producción de bioetanol a partir del residuo de la poda del olivo. Gerona, España. Curbet Comunicació Gràfica, Sl. 2010. ISBN 978-84-92718-33-7

Otra participación en Libros
Sánchez Villasclaras, Sebastián (Editor/a), García Martín, Juan Francisco (Editor/a):
Innovations and new processes in the olive oil industry. Basilea, Suiza. Mpdi. 2024. 194. ISBN 978-3-7258-1972-0

García Martín, Juan Francisco (Editor/a):
A guide to near-infrared spectroscopy. Hauppauge, Nueva York, Estados Unidos. Nova Science Publishers. 2023. 225. ISBN 979-8-88697-775-2

Feng, Chaohui (Editor/a), García Martín, Juan Francisco (Editor/a):
The book of flavonoids. Hauppauge, Nueva York, Estados Unidos. Nova Science Publisher. 2021. 350. ISBN 978-1-68507-376-3

Torres Garcia, Miguel (Editor/a), García Martín, Juan Francisco (Editor/a):
Production of biofuels and numerical modeling of chemical combustion systems. Basilea, Suiza. Mdpi. 2021. 300. ISBN 978-3-0365-1332-4

García Martín, Juan Francisco (Editor/a):
Recent developments in Jatropha research. Hauppauge, Nueva York, Estados Unidos. Nova Science Publishers, Inc. 2021. 332. ISBN 978-1-53619-132-5

García Martín, Juan Francisco (Editor/a):
Applications of ultrasound in the beverage industry. Hauppauge, Nueva York, Estados Unidos. Nova Science Publishers. 2016. 147. ISBN 978-1-63485-069-8

Capítulos en Libros
García Martín, Juan Francisco, Cuevas Aranda, Manuel, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
The determination of D-xylose and xylitol by near-infrared spectroscopy over the fermentation of olive stone hydrolysates. Pag. 201-216. En: A guide to near-infrared spectroscopy. Hauppauge, Nueva York, Estados Unidos. Nova Science Publishers. 2023. 225. ISBN 979-8-88697-775-2

García-Criado, Noelia, García Martín, Juan Francisco:
The determination of olive oil moisture by a hand-held near-infrared spectrometer. Pag. 53-82. En: A guide to near-infrared spectroscopy. Hauppauge, Nueva York, Estados Unidos. Nova Science Publishers. 2023. 225. ISBN 979-8-88697-775-2

Feng, Chaohui, Otani, Chiko, García Martín, Juan Francisco:
Flavonoids as a starting point for therapeutics against COVID-19: Current state-of-the-art research advances. Pag. 339-350. En: The book of flavonoids. Hauppauge, Nueva York, Estados Unidos. Nova Science Publisher. 2021. 350. ISBN 978-1-68507-376-3

García Martín, Juan Francisco, Zhang, Qing an, Feng, Chao Hui:
Ultrasound for accelerating the wine ageing process from physicochemical point of view. Pag. 89-110. En: Applications of ultrasound in the beverage industry. Hauppauge, Nueva York, Estados Unidos. Nova Science Publishers. 2016. 147. ISBN 978-1-63485-069-8

Cuevas Aranda, Manuel, Sánchez Villasclaras, Sebastián, García Martín, Juan Francisco:
Thermochemical and biochemical conversion of olive stones. Pag. 61-85. En: Agricultural Wastes: Characteristics, Types and Management. Nova Sciences. 2015. ISBN 978-1-63482-359-3

García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Garcia Martin, Javier:
Ethanol from biomass: Application to the olive-pruning debris. Pag. 239-255. En: Liquid Fuels: Types, Properties and Production. Nueva York. Nova Sciences. 2012. ISBN 978-1-61470-435-5

Tao, Yang, García Martín, Juan Francisco, Sun, da Wen:
Innovative wine ageing technologies for producing fine wines during a short ageing period. Vol. 16. Pag. 55-58. En: Biosystems Engineering Research Review. 2011. ISBN 1649-475X

Publicaciones en Revistas
Zhou, Binjing, Liu, Xiaohua, Ge, Yan, Tu, Kang, Peng, Jing, et. al.:
Structured-illumination reflectance imaging for the evaluation of microorganism contamination in pork: Effects of spectral and imaging features on its prediction performance. 2025. Vol. 14. 10.26599/Fshw.2024.9250104

Jiménez, Elena, Ding, Fangchen, González Fermoso, Fernando, García Martín, Juan Francisco:
Monitoring of volatile fatty acids during anaerobic digestion of olive pomace by means of a hand held near infrared spectrometer . En: Science of the Total Environment. 2024. Vol. 955. 10.1016/j.scitotenv.2024.176979

Zhang, Chen¿Xiang, Guo, Peng¿Hui, Zhang, Qing¿an, García Martín, Juan Francisco:
Efects of diferent pressing methods on physicochemical properties and volatile compounds of the apricot kernel oil. En: Journal of Food Measurement and Characterization. 2024. Vol. 18. Pag. 8767-8781. 10.1007/s11694-024-02842-x

Song, Lei, García Martín, Juan Francisco, Zhang, Qing an:
Encapsulation of benzaldehyde produced by the eco-friendly degradation of amygdalin in the apricot kernel debitterizing wastewater. En: Foods: Open Access Journal. 2024. Vol. 13. Núm. 3. 10.3390/foods13030437

García Martín, Juan Francisco, Feng, Chaohui, Domínguez Fernández, Nelson Manuel, Álvarez Mateos, Paloma:
Microwave-assisted extraction of polyphenols from bitter orange industrial waste and identification of the main compound. En: Life. 2023. Vol. 13. Núm. 9. 10.3390/life13091864

Ding, Fangchen, Zuo, Changzhou, García Martín, Juan Francisco, Ge, Yan, Tu, Kang, et. al.:
Non-invasive prediction of mango quality using near-infrared spectroscopy: Assessment on spectral interferences of different packaging materials. En: Journal of Food Engineering. 2023. Vol. 357. 10.1016/j.jfoodeng.2023.111653

Rosales Martinez, Antonio, García Martín, Juan Francisco, Rodriguez Garcia, Ignacio Manuel:
Review/Reseña: Cp2TiCl/H2O as a sustainable system for the reduction of organic functional groups: Potential application of Cp2TiCl/D2O to the analysis of bioactive phenols in olive oil. En: Processes. 2023. Vol. 11. Núm. 4. 10.3390/pr11040979

Zhang, Qing an, Zheng, Hongrong, Lin, Junyan, Nie, Guangmin, Fan, Xuehui, et. al.:
The state-of-the-art research of the application of ultrasound to winemaking: A critical review. En: Ultrasonics Sonochemistry. 2023. 10.1016/j.ultsonch.2023.106384

García Martín, Juan Francisco, Torres Garcia, Miguel, Álvarez Mateos, Paloma:
Editorial: Special Issue on "Biodiesel production processes and technology". En: Processes. 2023. Vol. 11. Núm. 1. 10.3390/pr11010025

Sánchez Villasclaras, Sebastián, Olivares Merino, Inmaculada, Puentes Campos, Juan Gabriel, Órpez Vela, Rafael, Rubia García, Mª Dolores la, et. al.:
Use of natural microtalcs during the virgin olive oil production process to increase its content in antioxidant compounds. En: Processes. 2022. Vol. 10. Núm. 5. https://doi.org/10.3390/pr10050950

García Martín, Juan Francisco:
Potential of near-infrared spectroscopy for the determination of olive oil quality. En: Sensors. 2022. Vol. 22. Núm. 8. 10.3390/s22082831

Sánchez , Francisco José, García-Criado, Noelia, García Martín, Juan Francisco, Álvarez Mateos, Paloma:
Determination of the composition of bio-oils from the pyrolysis of orange waste and orange pruning and use of biochars for the removal of sulphur from waste cooking oils. En: Agronomy. 2022. Vol. 12. Núm. 2. 10.3390/agronomy12020309

Sánchez , Francisco José, Barea de Hoyos Limón, Tomás Juan, García Martín, Juan Francisco, Álvarez Mateos, Paloma:
Production of bio-oils and biochars from olive stones: Application of biochars to the esterification of oleic acid. En: Plants. 2022. Vol. 11. Núm. 1. 10.3390/plants11010070

Kaufmann, Karine Cristine, Sampaio, Klicia Araujo, García Martín, Juan Francisco, Barbin, Douglas Fernandes:
Identification of coriander oil adulteration using a portable NIR spectrometer. En: Food Control. 2022. Vol. 132. j.foodcont.2021.108536

Plasquy, Eddy, Florido Fernández, María Carmen, Sola Guirado, Rafael Ruben, García Martos, Jose Maria, García Martín, Juan Francisco:
Effect of temperature and time on oxygen consumption by olive fruit: Empirical study and simulation in a non-ventilated container. En: Fermentation. 2021. Vol. 7. Núm. 4. 10.3390/fermentation7040200

Plasquy, Eddy, Florido Fernández, María Carmen, Sola Guirado, Rafael Ruben, García Martos, Jose Maria, García Martín, Juan Francisco:
Cold storage and temperature management of olive fruit: The impact on fruit physiology and olive oil quality¿A review. En: Processes. 2021. Vol. 9. Núm. 9. doi.org/10.3390/pr9091543

Barrios, Carmen Cecilia, Álvarez Mateos, Paloma, Urueña, Ana, Díez, David, García Martín, Juan Francisco:
Experimental investigation on emissions characteristics from urban bus fueled with diesel, biodiesel and an oxygenated additive from residual glycerin from biodiesel production. En: Processes. 2021. Vol. 9. Núm. 6. 10.3390/pr9060987

Torres Garcia, Miguel, Álvarez Mateos, Paloma, García Martín, Juan Francisco:
Editorial: Special Issue on "Production of biofuels and numerical modelling of chemical combustion systems". En: Processes. 2021. Vol. 9. Núm. 5. https://doi.org/10.3390/pr9050829

Feng, Chaohui, Otani, Chiko, Ogawa, Yuichi, García Martín, Juan Francisco:
Evaluation of properties in different casings modified by surfactants and lactic acid using terahertz spectroscopy. A feasibility study. En: Food Control. 2021. Vol. 127. j.foodcont.2021.108152

Sánchez , Francisco José, Álvarez Mateos, Paloma, García Martín, Juan Francisco:
Biodiesel and other value-added products from bio-oil obtained from agrifood waste. En: Processes. 2021. Vol. 9. Núm. 5. 10.3390/pr9050797

Plasquy , Eddy, García Martos, Jose Maria, Florido Fernández, María Carmen, Sola Guirado, Rafael Ruben, García Martín, Juan Francisco:
Adjustment of olive fruit temperature before grinding for olive oil extraction. Experimental study and pilot plant trials. En: Processes. 2021. Vol. 9. Núm. 4. 10.3390/pr9040586

Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco, Bravo Rodriguez, Vicente, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Ethanol production from olive stones through liquid hot water pre-treatment, enzymatic hydrolysis and fermentation. Influence of enzyme loading, and pre-treatment temperature and time. En: Fermentation. 2021. Vol. 7. Núm. 1. 10.3390/fermentation7010025

Zhang, Ning, Zhang, Qing an, Lao, Jian Li, García Martín, Juan Francisco:
Identification of fungi in the debitterizing water of apricot kernels and their preliminary evaluation on degrading amygdalin. En: Processes. 2020. Vol. 8. Núm. 9. Pag. 25-1061. 10.3390/pr8091061

Feng, Chaohui, Makino, Yoshio, García Martín, Juan Francisco:
Hyperspectral imaging coupled with multivariate analysis and image processing for detection and visualisation of colour in cooked sausages stuffed in different modified casings. En: Foods: Open Access Journal. 2020. Vol. 9. Núm. 8. 10.3390/foods9081089

García Martín, Juan Francisco, Badaró, Amanda, Barbin, Douglas, Álvarez Mateos, Paloma:
Identification of copper in stems and roots of Jatropha curcas L. by hyperspectral imaging. En: Processes. 2020. Vol. 8. Núm. 7. 10.3390/pr8070823

Alonso Fariñas, Bernabé, Oliva, Armando, Rodriguez Galan, Monica, García Martín, Juan Francisco, Esposito, Giovanni, et. al.:
Environmental assessment of olive mill solid waste valorization via anaerobic digestion versus olive pomace oil extraction. En: Processes. 2020. Vol. 8. Núm. 5. 10.3390/pr8050626

Feng, Chaohui, García Martín, Juan Francisco, Broncano, María, López Barrera, María del Carmen, Álvarez Mateos, Paloma:
Evaluation of different solvents on flavonoids extraction efficiency from sweet oranges and ripe and immature Seville oranges. En: International Journal of Food Science & Technology. 2020. Vol. 55. Núm. 9. Pag. 3123-3134. doi.org/10.1111/ijfs.14576

Badaró, Amanda, García Martín, Juan Francisco, López Barrera, María del Carmen, Barbin, Douglas, Álvarez Mateos, Paloma:
Determination of pectin content in orange peels by near infrared hyperspectral imaging. En: Food Chemistry. 2020. Vol. 323. 10.1016/j.foodchem.2020.126861

García Martín, Juan Francisco, Cuevas Aranda, Manuel, Feng, Chao Hui, Álvarez Mateos, Paloma, Torres Garcia, Miguel, et. al.:
Energetic valorisation of olive biomass: olive-tree pruning, olive stones and pomaces. En: Processes. 2020. Vol. 8. Núm. 5. 10.3390/pr8050511

García Martín, Juan Francisco, González Caro, María del Carmen, López Barrera, María del Carmen, Torres Garcia, Miguel, Barbin, Douglas, et. al.:
Metal accumulation by Jatropha curcas L. adult plants grown on heavy metal-contaminated soil. En: Plants. 2020. Vol. 9. Núm. 4. 10.3390/plants9040418

Cuevas Aranda, Manuel, Saleh, Marwa, García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Acid and enzymatic fractionation of olive stones for ethanol production using Pachysolen tannophilus. En: Processes. 2020. Vol. 8. Núm. 2. 10.3390/pr8020195

Torres Garcia, Miguel, García Martín, Juan Francisco, Jimenez-Espadafor Aguilar, Francisco, Fernandes Barbin, Douglas, Álvarez Mateos, Paloma:
Vegetable oils as renewable fuels for power plants based on low and medium speed diesel engines. En: Journal of the Energy Institute. 2020. Vol. 93. Núm. 3. Pag. 953-961. 10.1016/j.joei.2019.08.006

García Martín, Juan Francisco, Carrión Ruiz, Javier, Torres Garcia, Miguel, Feng, Chaohui, Álvarez Mateos, Paloma:
Esterification of Free Fatty Acids with Glycerol within the Biodiesel Production Framework. En: Processes. 2019. Vol. 7. Núm. 11. 10.3390/pr7110832

García Martín, Juan Francisco, Lopez Barrera, María Carmen, Torres Garcia, Miguel, Zhang, Qing an, Álvarez Mateos, Paloma:
Determination of the Acidity of Waste Cooking Oils by Near Infrared Spectroscopy. En: Processes. 2019. Vol. 7. Núm. 5. 10.3390/pr7050304

Álvarez Mateos, Paloma, García Martín, Juan Francisco, Guerrero Vacas, Francisco José, Naranjo Calderón, Cristina, Barrios, Carmen, et. al.:
Valorization of a high-acidity residual oil generated in the waste cooking oils recycling industries. En: Grasas y Aceites. 2019. Vol. 70. Núm. 4. 10.3989/gya.1179182

Feng, Chao Hui, Wang, Wei, Makino, Yoshio, García Martín, Juan Francisco, Álvarez Mateos, Paloma, et. al.:
Evaluation of storage time and temperature on physicochemical properties of immersion vacuum cooled sausages stuffed in the innovative casings modified by surfactants and lactic acid. En: Journal of Food Engineering. 2019. Vol. 257. Pag. 34-43. 10.1016/j.jfoodeng.2019.03.023

Angeles Trujillo Reyes, Cubero, Juan, Rodríguez Gutiérrez, Guillermo, García Martín, Juan Francisco, Rodriguez Galan, Monica, et. al.:
Extraction of phenolic compounds and production of biomethane from strawberry and raspberry extrudates. En: Biochemical Engineering Journal. 2019. Vol. 147. Pag. 11-19. 10.1016/j.bej.2019.03.023

García Martín, Juan Francisco, Ales, Francisco Javier, Torres Garcia, Miguel, Feng, Chao Hui, Álvarez Mateos, Paloma:
Production of oxygenated fuel additives from residual glycerine using biocatalysts obtained from heavy-metal-contaminated Jatropha crucas L. roots. En: Energies. 2019. Vol. 12. Núm. 4. 10.3390/en12040740

Álvarez Mateos, Paloma, Ales, Francisco Javier, García Martín, Juan Francisco:
Phytoremediation of highly contaminated mining soils by Jatropha curcas L. and production of catalytic carbons from the generated biomass. En: Journal of Environmental Management. 2019. Vol. 231. Pag. 886-895. 10.1016/j.jenvman.2018.10.052

García Martín, Juan Francisco, Ales, Francisco Javier, Lopez Barrera, Maria del Carmen, Martin Dominguez, Irene, Álvarez Mateos, Paloma:
Cetane number prediction of waste cooking oil-derived biodiesel prior to transesterification reaction using near infrared spectroscopy. En: Fuel. 2019. Vol. 240. Pag. 10-15. 10.1016/j.fuel.2018.11.142

Cuevas Aranda, Manuel, Martínez Cartas, Mª Lourdes, Pérez Villarejo, Luis, Hernández, Lucía, García Martín, Juan Francisco, et. al.:
Drying kinetics and effective water diffusivities in olive stone and olive-tree pruning. En: Renewable Energy. 2019. Vol. 132. Pag. 911-920. 10.1016/j.renene.2018.08.053

Cayuela Sanchez, Jose Antonio, Palarea Albadalejo, Javier, García Martín, Juan Francisco, Pérez Camino, Mª del Carmen:
Olive oil nutritional labeling by using Vis/NIR spectroscopy and compositional statistical methods. En: Innovative Food Science and Emerging Technologies. 2019. Vol. 51. Pag. 139-147. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2018.05.018

García Martín, Juan Francisco, Ales, Francisco Javier, Álvarez Mateos, Paloma:
Biodiesel production from waste cooking oil in an oscillatory flow reactor. Performance as a fuel on a TDI diesel engine. En: Renewable Energy. 2018. Vol. 125. Pag. 546-556. 10.1016/j.renene.2018.03.002

Feng, Chao Hui, Makino, Yoshio, Oshita, Seiichi, García Martín, Juan Francisco:
Hyperspectral Imaging and Multispectral Imaging as the Novel Techniques for Detecting Defects in Raw and Processed Meat Products. En: Food Control. 2018. Vol. 84. Pag. 165-176. 10.1016/j.foodcont.2017.07.013

García Martín, Juan Francisco, Olmo Ruiz, Manuel, García Martos, Jose Maria:
Effect of ozone treatment on postharvest disease and quality of different citrus varieties at laboratory and at industrial facility. En: Postharvest Biology and Technology. 2018. Vol. 137. Pag. 77-85. 10.1016/j.postharvbio.2017.11.015

Cayuela Sanchez, Jose Antonio, García Martín, Juan Francisco:
Nondestructive measurement of squalene in olive oil by near infrared spectroscopy. En: LWT-Food Science and Technology. 2018. Vol. 88. Pag. 103-108. 10.1016/j.lwt.2017.09.047

Feng, Chaohui, Liu, Yao Wen, Makino, Yoshio, García Martín, Juan Francisco, Cummins, Enda:
Evaluation of modified casings and chitosan-PVA packaging on the physicochemical properties of cooked Sichuan sausages during long term storage. En: International Journal of Food Science & Technology. 2017. Vol. 52. Pag. 1777-1788. 10.1111/ijfs.13451

Feng, Chaohui, Li, Cheng, García Martín, Juan Francisco, Malakar, Pradeep Kumar, Yan, Yue, et. al.:
Physical Properties and Volatile Composition Changes of Cooked Sausages Stuffed in a New Casing Formulation Based in Surfactants and Lactic Acid During Long-Term Storage. En: Journal of Food Science. 2017. Vol. 82. Núm. 3. Pag. 594-604. 10.1111/1750-3841.13641

Zhang, Qing an, Fu, Xi Zhe, García Martín, Juan Francisco:
Effect of ultrasound on the interaction between (-)-epicatechin gallate and bovine serum albumin in a model wine. En: Ultrasonics Sonochemistry. 2017. Vol. 37. Pag. 405-413. 10.1016/j.ultsonch.2017.01.031

Cayuela Sanchez, Jose Antonio, García Martín, Juan Francisco:
Sorting olive oil based on alpha-tocopherol and total tocopherol content using near-infra-red spectroscopy (NIRS) analysis. En: Journal of Food Engineering. 2017. Vol. 202. Pag. 79-88. 10.1016/j.jfoodeng.2017.01.015

Zhang, Qing an, Shen, Yuan, Fan, Xuehui, García Martín, Juan Francisco:
Preliminary study of the effect of ultrasound on physicochemical properties of red wine. En: C y TA Journal of Food. 2016. Vol. 14. Núm. 1. Pag. 55-64. 10.1080/19476337.2015.1045036

Zhang, Qing an, Wang, Xi, Song, Yun, Fan, Xue Hui, García Martín, Juan Francisco:
Optimization of pyrogallol autoxidation conditions and its application in evaluation of superoxide anion radical scavenging capacity for four antioxidants. En: Journal of AOAC International. 2016. Vol. 99. Núm. 2. Pag. 504-511. 10.5740/jaoacint.15-0223

Zhang, Qing an, Fan, Xue Hui, Shen, Yuan, Yan, Yan Ying, García Martín, Juan Francisco:
Online monitoring of electrical conductivity of wine induced by ultrasound. En: C y TA Journal of Food. 2016. Vol. 14. Núm. 3. Pag. 496-501. 10.1080/19476337.2015.1111423

García Martín, Juan Francisco, Olmo Ruiz, Manuel, García Martos, Jose Maria:
Decay incidence and quality of different citrus varieties after postharvest heat treatment at laboratory and industrial scale. En: Postharvest Biology and Technology. 2016. Vol. 118. Pag. 96-102. 10.1016/j.postharvbio.2016.03.019

Feng, Chao Hui, García Martín, Juan Francisco, Li , Cheng, Liu, Bao¿Lin, Song, Xiao¿Yan, et. al.:
Evaluation of physicochemical properties and microbial attributes of cooked sausages stuffed in casing modified by surfactants and lactic acid after immersion vacuum cooling and long-term storage. En: International Journal of Food Science & Technology. 2016. Vol. 51. Núm. 10. Pag. 2270-2279. 10.1111/ijfs.13224

Zhang, Qing an, Shen, Yuan, Fan, Xuehui, García Martín, Juan Francisco, Wang, Xi, et. al.:
Free radical generation induced by ultrasound in red wine and model wine: An EPR spin-trapping study. En: Ultrasonics Sonochemistry. 2015. Vol. 27. Núm. 1. Pag. 96-101. 10.1016/j.ultsonch.2015.05.003

García Martín, Juan Francisco:
Optical path length and wavelength selection using Vis/NIR spectroscopy for olive oil's free acidity determination. En: International Journal of Food Science & Technology. 2015. Vol. 60. Núm. 6. Pag. 1461-1467. 10.1111/ijfs.12790

Cuevas Aranda, Manuel, Saleh, Marwa, García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Influence of solid loading on D-xylose production through dilute sulphuric acid hydrolysis of olive stones. En: Grasas y Aceites. 2015. Vol. 66. Núm. 3. Pag. 1-10. http://dx.doi.org/10.3989/gya.0838142

Cuevas Aranda, Manuel, Sánchez Villasclaras, Sebastián, García Martín, Juan Francisco, Baeza, Jaime, Parra, Carolina, et. al.:
Enhanced ethanol production by simultaneous saccharification and fermentation of pretreated olive stones. En: Renewable Energy. 2015. Vol. 74. Pag. 839-847. 10.1016/j.renene.2014.09.004

Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco, Hodaifa Meri, Gassan, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Oligosaccharides and sugars production from olive stones by autohydrolysis and enzymatic hydrolysis. En: Industrial Crops and Products. 2015. Vol. 70. Pag. 100-106. 10.1016/j.indcrop.2015.03.011

Tao, Yang, García Martín, Juan Francisco, Sun, da Wen:
Advances in Wine Aging Technologies for Enhancing Wine Quality and Accelerating Wine Aging Process. En: Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2014. Vol. 54. Núm. 6. Pag. 817-835. 10.1080/10408398.2011.609949

García Martín, Juan Francisco, Bojkov Vassilev, Nikolay, Jurado Alameda, Encarnacion:
Antimicrobial effect of cleaning formulations of industrial interest on free-living cells and biofilms. En: Afinidad: Revista de Quimica Teorica y Aplicada. 2014. Vol. 71. Núm. 568. Pag. 263-268

Saleh, Marwa, Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Valorization of olive stones for xylitol and ethanol production from. En: Biochemical Engineering Journal. 2014. Vol. 90. Pag. 286-293. http://dx.doi.org/10.1016/j.bej.2014.06.023

Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Enhanced enzymatic hydrolysis of pretreated almond-tree prunings for sugar production. En: Carbohydrate Polymers. 2014. Vol. 99. Pag. 791-799. http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2013.08.089

García Martín, Juan Francisco, Herrera Márquez, Otilia, Vicaria Rivillas, Jose Maria, Jurado Alameda, Encarnacion:
Synergistic effect on wettability of mixtures of amine oxides, alkylpolyglucosides, and ethoxilated fatty alcohols. En: Journal of Surfactants and Detergents. 2014. Vol. 17. Pag. 1035-1042. 10.1007/s11743-014-1579-0

Feng, Chao Hui, Sun, da Wen, García Martín, Juan Francisco, Zhang, Zhihang:
Effects of different cooling methods on shelf-life of cooked jumbo plain sausages. En: LWT-Food Science and Technology. 2013. Vol. 54. Núm. 2. Pag. 426-433. 10.1016/j.lwt.2013.05.033

García Martín, Juan Francisco, Sun, da Wen:
Ultrasound and electric fields as novel techniques for assisting the wine ageing process: The state-of-the-art research. En: Trends in Food Science & Technology. 2013. Vol. 33. Núm. 1. Pag. 40-53. 10.1016/j.tifs.2013.06.005

García Martín, Juan Francisco, Gillemet, Lucien, Feng, Chao, Sun, da Wen:
Cell viability and proteins release during ultrasound-assisted yeast lysis of light lees in model wine. En: Food Chemistry. 2013. Vol. 141. Núm. 2. Pag. 934-939. 10.1016/j.foodchem.2013.03.081

Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco, Cruz Pérez, Nicolás, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Generación de D-xilosa por tratamiento hidrotérmico de endocarpios de aceitunas e hidrólisis enzimática de los oligosacáridos. En: Afinidad: Revista de Quimica Teorica y Aplicada. 2013. Vol. 70. Núm. 562. Pag. 99-106

García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Cuevas Aranda, Manuel:
Evaluation of the effect of the dilute acid hydrolysis on sugars release from olive prunings. En: Renewable Energy. 2013. Vol. 51. Pag. 382-387. http://dx.doi.org/10.1016/j.renene.2012.10.002

Jurado Alameda, Encarnacion, Vicaria Rivillas, Jose Maria, García Martín, Juan Francisco, García Román, Miguel:
Wettability of aqueous solutions of eco-friendly surfactants (ethoxylated alcohols and polyoxyethylene glycerin esters). En: Journal of Surfactants and Detergents. 2012. Vol. 15. Núm. 3. Pag. 251-258. 10.1007/s11743-011-1312-1

García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Metz, Renaud:
Kinetic Model of the Thermal Oxidation of Indium Powder. En: Oxidation of Metals. 2012. Vol. 77. Pag. 1-7

García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, Cuevas Aranda, Manuel, Rigal, Luc, et. al.:
Xylitol Production from Olive-Pruning Debris by Sulphuric Acid Hydrolysis and Fermentation With Candida Tropicalis. En: Holzforschung: International Journal of the Biology, Chemistry, Physics and Technology of Wood. 2011. Vol. 65. Núm. 1. Pag. 59-65

García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, Cuevas Aranda, Manuel:
Autohidrólisis y Post-Hidrólisis Ácida del Residuo de Poda de Olivo. En: Afinidad: Revista de Quimica Teorica y Aplicada. 2010. Vol. 67. Núm. 548. Pag. 279-282

Cuevas Aranda, Manuel, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, García Martín, Juan Francisco:
Determination of Optimal Pre-Treatment Conditions for Ethanol Production from Olive-Pruning Debris by Simultaneous Saccharification and Fermentation. En: Fuel. 2010. Vol. 89. Pag. 2891-2896

Jurado Alameda, Encarnacion, Vicaria Rivillas, Jose Maria, Fernández Arteaga, Alejandro, Chachalis, Panagiotis, García Martín, Juan Francisco:
Wetting Power in Aqueous Mixtures of Alkylpolyglucosides and Ethoxylated Fatty Alcohols. En: Journal of Surfactants and Detergents. 2010. Vol. 13. Pag. 497-501

García Martín, Juan Francisco, Cuevas Aranda, Manuel, Bravo Rodriguez, Vicente, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Ethanol Production from Olive Prunings by Autohydrolysis and Fermentation With Candida Tropicalis. En: Renewable Energy. 2010. Vol. 35. Pag. 1602-1608

García Martín, Juan Francisco, Fernández Castaño, Félix, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Programa de Formación Continua de Técnicos y Personal Cualificado en la Industria Oleícola. En: Etic@net: Revista Científica Electrónica de Educación y Comunicación en la Sociedad del Conocimiento. 2010. Núm. 9. Pag. 1-14

Cuevas Aranda, Manuel, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, Cruz Pérez, Nicolás, García Martín, Juan Francisco:
Fermentation of Enzymatic Hydrolysates from Olive Stones by Pachysolen Tannophilus. En: Journal of Chemical Technology and Biotechnology. 2009. Vol. 84. Núm. 3. Pag. 461-467

Fernández Castaño, Félix, García Martín, Juan Francisco:
La Brecha Digital: un Estudio Ad Hoc de la Situación en Granada. En: Etic@net: Revista Científica Electrónica de Educación y Comunicación en la Sociedad del Conocimiento. 2009. Pag. 1-18

García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, Cruz Pérez, Nicolás, Cuevas Aranda, Manuel, et. al.:
Hidrólisis Ácida del Residuo de Poda de Olivo en un Reactor Continuo de Extrusión. En: Afinidad: Revista de Quimica Teorica y Aplicada. 2008. Vol. 65. Núm. 533. Pag. 39-44

García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, Rigal, Luc, Cuevas Aranda, Manuel:
Acid Hydrolysis of Olive-Pruning Debris for D-Xylose Production. En: Collection of Czechoslovak Chemical Communications. 2008. Vol. 73. Núm. 5. Pag. 637-648

García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Metz, Renaud:
Complete Oxidation of Zinc Powder. Validation of Kinetics Models. En: Oxidation of Metals. 2008. Vol. 69. Núm. 5-6. Pag. 317-325

García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente:
Aprovechamiento de Residuos de Poda de Olivo. Hidrólisis Ácida y Fermentación con Candida Tropicalis. En: Semanal Oleo. 2008. Vol. FEBRERO. Núm. 123. Pag. 28-32

Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, García Martín, Juan Francisco, Cruz Pérez, Nicolás, Cuevas Aranda, Manuel:
Fermentation of D -Glucose and D -Xylose Mixtures by Candida Tropicalis Nbrc 0618 for Xylitol Production. En: World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2008. Vol. 24. Núm. 5. Pag. 709-716

Libros de Actas
Bravo Rodriguez, Vicente, García Martín, Juan Francisco, Cuev:
XII Simposium Científico-Técnico de Expoliva 2005 [recurso Electrónico]. 2005. Junta Andalucia. Jaén

Aportaciones a Congresos
García Martín, Juan Francisco:
Applications of near infrared spectroscopy in olive mills. Ponencia en Congreso. 1st Symposium Mediterranean Fruit: Hub for Innovation. Avignon, France. 2024

García Martín, Juan Francisco, Castaño, Bartolomé, Izquierdo, Elena, Álvarez Mateos, Paloma:
Potential valorisation of waste from companies dealing with oil recycling through the production of protein concentrates. Comunicación en congreso. XXI Simposium Científico-Técnico. EXPOLIVA 202. Jaén, España. 2023

Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Study of the enzymatic D-glucose production from liquid hot water pretreated olive stones through Chrastil¿s model. Poster en Congreso. 29th European Biomass Conference and Exhibition. Online. 2021

Feng, Chao Hui, Makino, Yoshio, García Martín, Juan Francisco:
Evaluating moisture of cooked sausages stuffed by modified casing via using hyperspectral imaging in tandem with multivariate analysis. Ponencia en Taller de trabajo. I International Workshop on Hyperspectral Imaging - Unicamp. Campinas, Sao Paulo, Brasil. 2021

Angeles Trujillo Reyes, Cubero, Juan, Rodríguez Gutiérrez, Guillermo, García Martín, Juan Francisco, Rodriguez Galan, Monica, et. al.:
Production of biomethane and value added compounds from strawberry and raspberry extrudates. Poster en Congreso. 2nd International Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, Bioproducts & Environmental Sustainability. Barcelona, Sitges, España. 2018

García Martín, Juan Francisco, Ales, Francisco Javier, Lopez Barrera, Maria Carmen, Garcia Suarez, Lidia, Álvarez Mateos, Paloma:
Determination of cetane number of waste cooking oil-derived biodiesel by near infrared spectroscopy. Poster en Congreso. 2nd International Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, Bioproducts & Environmental Sustainability. Barcelona, Sitges, España. 2018

Guerrero Vargas, Francisco Jose, García Martín, Juan Francisco, Álvarez Mateos, Paloma, Barrios, Carmen Cecilia, Pérez Camino, Mª del Carmen:
Production of biodiesel from high-acidity residual oil generated in the waste cooking oils recycling industries. Poster en Congreso. 2nd International Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, Bioproducts & Environmental Sustainability. Barcelona, Sitges, España. 2018

García Martín, Juan Francisco, Ales, Francisco Javier, Álvarez Mateos, Paloma:
Production of catalytic carbons from the pyrolysis of Jatropha curcas L. roots contaminated with heavy metals. Sesión no plenaria en Congreso. 2nd International Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, Bioproducts & Environmental Sustainability. Barcelona, Sitges, España. 2018

García Martín, Juan Francisco, Ales, Francisco Javier, Azancot, Lola, Barbosa Marín, María del Mar, Álvarez Mateos, Paloma:
Synthesis of triacetylglycerol from residual glycerine using biocatalysts from Jatropha curcas L. Poster en Congreso. 2nd International Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, Bioproducts & Environmental Sustainability. Barcelona, Sitges, España. 2018

Cayuela Sanchez, Jose Antonio, García Martín, Juan Francisco, Moreda Martino, Wenceslao, Pérez Camino, Mª del Carmen:
Characterization of some olive oil quality aspects by NIRS analysis of its fatty acids and triglycerides. Poster en Congreso. 7th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis. Prague, Czech Republic. 2015

Sánchez Villasclaras, Sebastián, Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco:
Bioethanol production: Corn vs lignocellulose biomass from olive oil industry & potential impacts on food security. Ponencia en Congreso. `International Congress and Expo on Biofuels & Bioenergy¿. Valencia (Spain). 2015

García Martín, Juan Francisco:
Aprovechamiento del Subproducto de Poda de Olivo. Producción de Xilitol y Etanol. Ponencia en Congreso. Conferencia Ategrus Sobre Bioenergía 2009. 2009. Conferencia Ategrus Sobre Bioenergía 2009. 48. 52

García Martín, Juan Francisco, Fernández Castaño, Félix, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Programa de Formación para el Desarrollo Sostenible del Ecosistema del Olivar: un Estudio Exploratorio. Comunicación en congreso. I Jornadas Ibéricas Sobre TIC Aplicadas a la Educación, Movilidad Virtual y Sociedad del Conocimiento. Granada (España). 2009. I Jornadas Ibéricas Sobre TIC Aplicadas a la Educación, Movilidad Virtual y Sociedad del Conocimiento. 684. 690

Fernández Castaño, Félix, García Martín, Juan Francisco:
"la Brecha Digital" España, Andalucía, Granada: Estado de la Cuestión. Comunicación en congreso. I Jornadas Ibéricas Sobre TIC Aplicadas a la Educación, Movilidad Virtual y Sociedad del Conocimiento. Granada (España). 2009. I Jornadas Ibéricas Sobre TIC Aplicadas a la Educación, Movilidad Virtual y Sociedad del Conocimiento. 235. 248

Fernández Castaño, Félix, García Martín, Juan Francisco, Rodrigo Conde Salazar, Lourdes, Martinez Gonzalez, Luis Javier:
Aproximación Metodológica a un Proyecto de Innovación Docente en Toxicología Mediante el Uso de las "TICS". Comunicación en congreso. I Jornadas Ibéricas Sobre TIC Aplicadas a la Educación, Movilidad Virtual y Sociedad del Conocimiento. Granada (España). 2009. I Jornadas Ibéricas sobre TIC aplicadas a la Educación, Movilidad Virtual y Sociedad del Conocimiento. 451. 459

Jurado Alameda, Encarnacion, Vicaria Rivillas, Jose Maria, Fernández Arteaga, Alejandro, García Martín, Juan Francisco:
Synergistic Effects of Mixtures of Biodegradable Non-Ionic Surfactants on Soil Solubilization. Poster en Congreso. III. Reunión Ibérica de Coloides e Interfases. Granada. 2009. Reunión Ibérica de Coloides e Interfases (Rici). 185. 185

Cuevas Aranda, Manuel, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, Cruz Pérez, Nicolás, García Martín, Juan Francisco:
Autohydrolysis and Diluted-Acid Treatment of Olive Stone Study of the Composition of the Hydrolyzates. Comunicación en congreso. 17th European Biomass Conference . Hamburgo (Alemania). 2009. 17th European Biomass Conference. 1933. 1937

Cuevas Aranda, Manuel, Bravo Rodriguez, Vicente, Cruz Pérez, Nicolás, García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Ethanol Production from Olive Stones. Effect of Pretreatment Severity Factor "Ro". Comunicación en congreso. 16th European Biomass Conference and Exhibición. from Resarch to Industry and Markets. Valencia (España). 2008. 2093. 2096

Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco, Cruz Pérez, Nicolás, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente:
Aprovechamiento del Hueso de Aceituna Mediante Tratamiento Hidrotérmico e Hidrólisis Enzimática. Ponencia en Congreso. III Congreso Andaluz de Desarrollo Sostenible. Ambientalia el Cambio Climático. Huelva. 2008. III Congreso Andaluz de Desarrollo Sostenible. 184. 186

García Martín, Juan Francisco:
Jaén Diversifica: una Experiencia en el Aprovechamiento de la Biomasa del Olivar. Ponencia en Congreso. Bióptima, II Feria Internacional de Biomasa, Energías Renovables y Agua. Jaén. 2008. Bióptima, II Feria Internacional de Biomasa, Energías Renovables y Agua. 1. 1

Adarve Peña,Jesús, García Martín, Juan Francisco, Cuevas Aranda, Manuel, Bravo Rodriguez, Vicente, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Auto Hydrolysis of Olive Pruning-Debris. Fermentable Sugars Generation. Poster en Congreso. Biotec 2008. Granada. 2008. Biotec 2008. 1. 1

García Martín, Juan Francisco, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Metz, Renaud:
Modelo Cinético para el Proceso de Oxidación del Zinc a Altas Temperaturas. Poster en Congreso. XXXI Reunión Bienal de la Rseq. Toledo. 2007. Acta de la XXXI Reunión Bienal de la Rseq. 76. 77

Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco, Cruz Pérez, Nicolás, Bravo Rodriguez, Vicente, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Producción de Etanol a Partir de Huesos de Aceituna Por Conversión Bioquímica. Efecto de la Temperatura en la Etapa de Pretratamiento. Poster en Congreso. Simposium Científico-Técnico. Expoliva. Jaén, España. 2007. XIII Simposium Científico-Técnico. Expoliva 2007. X. X

García Martín, Juan Francisco, Cuevas Aranda, Manuel, Cruz Pérez, Nicolás, Bravo Rodriguez, Vicente, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Producción de Xilitol con Candida Tropicalis a Partir de Resíduos de Poda de Olivo Pretratados con Procesos de Hidrólisis Ácida. Poster en Congreso. Simposium Científico-Técnico. Expoliva. Jaén, España. 2007. XIII Simposium Científico-Técnico. Expoliva 2007. X. X

García Martín, Juan Francisco, Bravo Rodriguez, Vicente, Cruz Pérez, Nicolás, Cuevas Aranda, Manuel, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Aprovechamiento del Residuo de Poda del Olivo. Hidrólisis y Fermentación con Candida Tropicalis. Poster en Congreso. IV Simposium Investigadores Jóvenes. Burgos. 2007. IV Simposium de Investigadores Jóvenes. 73. 73

García Martín, Juan Francisco, Cuevas Aranda, Manuel, Cruz Pérez, Nicolás, Bravo Rodriguez, Vicente, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Producción de Xilitol y Etanol con Candida Tropicalis a Partir de Residuos de Poda de Olivo. Poster en Congreso. Biospain-Biotec 2006. 2006. Biospain-Biotec 2006. 186. 186

Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco, Cruz Pérez, Nicolás, Bravo Rodriguez, Vicente, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Hidrólisis y Fermentación del Hueso de Aceituna para la Obtención de Etanol. Poster en Congreso. Biospain-Biotec 2006. 2006. Biospain-Biotec 2006. 90. 90

Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco, Cruz Pérez, Nicolás, Bravo Rodriguez, Vicente, Sánchez Villasclaras, Sebastián:
Influencia del Tamaño de Partícula en el Tratamiento Hidrotérmico del Hueso de Aceituna. Comunicación en congreso. Simposium Científico-Técnico Expoliva 2005. Jaen, España. 2005. XII Simposium Científico-Técnico de Expoliva 2005 [recurso Electrónico]. 1. 5

Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, Cruz Pérez, Nicolás, García Martín, Juan Francisco, Cuevas Aranda, Manuel:
Use of Olive-Pruning Debris. Hydrolysis and Fermentation With Candida Tropicalis. Poster en Congreso. European Biomass Conference & Exhibition Biomass for Energy, Industry and Climate Protection. Paris, Francia. 2005. Biomass for Energy, Industry and Climate Protection: 14th European Biomass Conference & Exhibition. 1. 2

Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, Cruz Pérez, Nicolás, Cuevas Aranda, Manuel, García Martín, Juan Francisco:
Enzymatic Hydrolysis of Olive Stones: the Influence of the Concentration of Different Enzymes. Poster en Congreso. European Biomass Conference & Exhibition Biomass for Energy, Industry and Climate Protection. Paris, Francia. 2005. Biomass for Energy, Industry and Climate Protection: 14th European Biomass Conference & Exhibition. 1. 2

Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, García Martín, Juan Francisco, Cruz Pérez, Nicolás, Cuevas Aranda, Manuel, et. al.:
Prehydrolysis of Olive-Pruning Debris for D-Xylose Production. Comunicación en congreso. Mediterranean Congress of Chemical Engineering. . Barcelona, España. 2005. 10th Mediterranean Congress of Chemical Engineering || X Congreso Mediterráneo de Ingeniería Química. 424. 424

Cuevas Aranda, Manuel, Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, García Martín, Juan Francisco, Baeza, Jaime, et. al.:
Simultaneous Saccharification and Fermentation of Diluted-Acid Pretreated Olive-Prunning Debris for Ethanol Production. Comunicación en congreso. European Biomass Conference & Exhibition Biomass for Energy, Industry and Climate Protection. Paris, Francia. 2005. 18th European Biomass Conference. 1759. 1763

Sánchez Villasclaras, Sebastián, Bravo Rodriguez, Vicente, García Martín, Juan Francisco, Moya Vilar, Manuel, Romero Pulido, Mª Inmaculada:
Fermentación de Mezclas de D-Glucosa/D-Xilosa con Candida Tropicalis Ifo0618 para la Producción de Xilitol. Poster en Congreso. Congreso Nacional de Biotecnología. Oviedo, España. 2004

García Martín, Juan Francisco:
Study of the enzymatic D-glucose production from liquid hot water pretreated olive stones. Sesión no plenaria en Congreso

Patentes:


Jurado Alameda, Encarnacion, Vicaria Rivillas, Jose Maria, García Martín, Juan Francisco:
Composiciones de Tensioactivos Altamente Humectantes. Patente de invención, Propiedad industrial. Solicitud: 2011-02-24

Tesis dirigidas y co-dirigidas:


Sánchez , Francisco José:
Economía circular de la industria agroalimentaria. Tesis Doctoral. 2022

Vicerrectorado de Investigación. Universidad de Sevilla. Pabellón de Brasil. Paseo de las Delicias s/n. Sevilla