Universidad de Sevilla

Vicerrectorado de Investigación

Ficha personal - María África Fernández Prior


María África Fernández Prior
Email: Solicitar correo
Página personal: https://prisma.us.es/investigador/8709
Perfil en ORCID: 0000-0002-8292-3081
Perfil en ResearcherID: AAI-2010-2021
Perfil en Scopus: 57202944536
Perfil en Dialnet: 6065006

Grupo de Investigación: Inmunonutrición e Inmunometabolismo
Departamento/Unidad: Bioquímica Médica y Biología Molecular e Inmunología
Situación profesional: Contrato Juan de la Cierva Formación

Cobertura de la base de datos de proyectos, véase aqui


Publicaciones:

Publicaciones en Revistas
Fernández, María África, Oria, Alejandra, Rubio Senent, Fatima, Villanueva Lazo, Alvaro, Fernández Bolaños, Juan, et. al.:
Application of thermo-malaxation followed by three-phase centrifugation to enable the biorefinery of alperujo, the main by-product of olive oil. En: Foods: Open Access Journal. 2023. Vol. 12. 10.3390/foods12214023

Cubero, Juan, Fernández, María África, Ramiro García, Javier, Angeles Trujillo Reyes, Caballero Guerrero, Belén, et. al.:
Microbial Population Dynamics during Unstable Operation of a Semicontinuous Anaerobic Digester Fed with a Mild-Treated Olive Mill SolidWaste. En: Processes. 2023. Vol. 11. https://doi.org/10.3390/pr11092724

Fernández, María África, Cubero, Juan, Oria, Alejandra, Angeles Trujillo Reyes, Fernández Bolaños Guzmán, Juan, et. al.:
Application of a Cold-Pressing Treatment to Improve Virgin Olive Oil Production and the Antioxidant Phenolic Profile of Its by-Products. En: Antioxidants. 2023. Vol. 12. Núm. 6. 10.3390/antiox12061162

Rivero Pino, Fernando, Millán Linares, Mª Carmen, Villanueva Lazo, Alvaro, Fernández, María África, Montserrat de la Paz, Sergio:
Review/Reseña: In vivo evidences of the health-promoting properties of bioactive compounds obtained from olive by-products and their use as food ingredient. En: Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2023

Angeles Trujillo Reyes, Serrano Moral, Antonio, Cubero, Juan, Fernández, María África, González Fermoso, Fernando:
Does seasonality of feedstock affect anaerobic digestion?. En: Biomass Conversion and Biorefinery. 2022. 10.1007/s13399-022-03336-w

Fernandez Rodríguez, María José, Cubero, Juan, De la Lama Calvente, D., Fernández, María África, Rodríguez Gutiérrez, Guillermo, et. al.:
Anaerobic Digestion of the Residue (Combination of Wastewater and Solid Waste) from a New Olive-Oil Manufacturing Process Based on an Olive Cold-Pressing System: Kinetic Approach and Process Performance. En: Processes. 2022. Vol. 10. Núm. 2552. 10.3390/pr10122552

Vazquez Gonzalez, Marcos, Fernández, María África, Oria, Alejandra, Rodríguez, Elisa María, Pérez Rubio, Ana Gracia, et. al.:
Utilization of strawberry and raspberry waste for the extraction of bioactive compounds by deep eutectic solvents. En: LWT-Food Science and Technology. 2020. Vol. 130. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2020.109645

Aportaciones a Congresos
Díaz, Esther, León Jurado, José Manuel, Oria, Alejandra, González Ariza, Antonio, Fernández, María África, et. al.:
Efecto del 3,4-dihidroxifenilglicol en la calidad de semen de gallo (Gallus gallus) criopreservado. Comunicación en congreso. XXIII Simposio Iberoamericano sobre Conservación y Utilización de Recursos Zoogenéticos 2022. Córdoba. 2022

Vicerrectorado de Investigación. Universidad de Sevilla. Pabellón de Brasil. Paseo de las Delicias s/n. Sevilla